0

Verschillen tussen Windows 10 Enterprise LTSB en CB: Welke updatekanaal past bij jou?

Windows 10 Enterprise LTSB (Long Term Servicing Branch) en CB (Current Branch) zijn twee verschillende updatekanalen voor de Windows 10 Enterprise editie. De belangrijkste verschillen tussen beide zijn:

1. Updatefrequentie: CB ontvangt regelmatig functie-updates en beveiligingspatches, meestal om de zes maanden, terwijl LTSB alleen beveiligingsupdates ontvangt voor een periode van tien jaar, zonder functie-updates in die periode.
  2. Stabiliteit: LTSB is ontworpen als een stabiel en consistent platform voor kritieke systemen en apparaten die geen frequente wijzigingen kunnen verdragen, terwijl CB bedoeld is voor gebruikers die altijd up-to-date willen blijven met de nieuwste functies en verbeteringen.
  3. Compatibiliteit: Door de stabiliteit en beperkte updates van LTSB, kan het zijn dat deze niet compatibel is met de nieuwste hardware en software, terwijl CB juist is ontworpen om compatibel te zijn met de meest recente hardware en software.
  4. Ondersteuning: LTSB wordt tien jaar lang ondersteund vanaf de release, terwijl CB slechts voor een beperkte tijd wordt ondersteund, meestal 18 maanden.
  5. Licenties: LTSB is alleen beschikbaar voor klanten met een volumelicentieovereenkomst en kan niet via retailkanalen worden gekocht, terwijl CB beschikbaar is voor zowel volumelicentieklanten als retailklanten.

Samenvattend zijn de belangrijkste verschillen tussen Windows 10 Enterprise LTSB en CB de updatefrequentie, stabiliteit, compatibiliteit, ondersteuning en licenties. Organisaties die een stabiel en consistent platform nodig hebben, kiezen vaak voor LTSB, terwijl organisaties die de nieuwste functies en verbeteringen willen, kiezen voor CB.

Bekijk de feedback van onze tevreden klanten.

Wij zetten ons in voor uw succes, en hun verhalen laten zien waarom wij de betrouwbare bron zijn voor Microsoft-licenties.